Oak Sunroom

James and his team were asked to undertake an oak sun room extension to a Victorian lodge which was originally part of the main house next to it. The space to be extended was originally an external verandah to the rear of the building which was enclosed with PVC when converted to a private dwelling in the 1980’s. James and his team had to remove the PVC screens and dig a new foundation to make the space larger. Then install a bespoke timber joinery and glass screen with French doors, a covered porch area and glazed roof.

They also installed a contemporary roof light to replace an old polycarbonate one on the slate roof which covered the rear part of the sun room ceiling. All of the work carried out had to be done through the house as there was no rear access to the property managing not to scratch the recently painted walls!

His team also repaired the roof of the verandah on the front of the building replacing the weathered corrugated polycarbonate sheets with clear polycarbonate sheets to let more light into the front rooms of the house.